fredag 19. desember 2008

Blogg om Blogging


Nå har eg gått et halvt år på lærerskolen, og må si at tiden går veldig fort. Plutselig var det jul igjen:). Jeg sitter igjen med en god følelse av å ha begynt på noe som er kjekt og veldig lærerikt. Det har vært et travelt halvt år med første praksisperiode, innleveringer og ikke minst eksamen, men det har også vært veldig spennende. Spesielt spennende var når vi var i praksis, og skulle for første gang undervise elevene.
Pedagogikk faget var det faget som jeg var mest spent på før skolestart, og jeg må si det har vært veldig spennende. Jeg har alltid likt power point som undervisningsopplegg, og har selv brukt det når jeg har hatt framføringer.

Bloggen har vært veldig nyttig for meg, for den har tvunget meg til å sette meg ned hjemme med stoffet og bearbeide det til noe som jeg syns er relevant for temaet. Jeg lærer best av å lese noe og deretter skrive notater til det. Så derfor har bloggen vært midt i blinken for meg, og har vært et bra virkemiddel for meg på min vei til å bli en lærer. En ting som jeg alltid har vært veldig usikker på når det gjelder bloggen, er hvor lang skal den være? Jeg vil jo ikke at den skal verken være for kort eller lang. Det hadde vært greit om du hadde komt med et minimums krav for min del, for da hadde jeg sluppet den frykten for at det er for kort.
Jeg har sett på blogging som en del av min hverdag og har som ofte hver torsdag jobbet med bloggen min. Det har vært kjekt, men jeg må si at noen av temaene var mindre kjekkere å finne noe å skrive om men slik er det nå. Det hadde kanskje vært litt kjekt hvis vi kunne fått enda mer friere blogg temaer, men jeg har ingen konkrete ideer til dette. Det er bare en tanke som jeg ikke helt har utarbeidet ennå, men det er faglig det vi skriver om, og da leser vi mer pensum enn det jeg trur vi hadde gjort om vi ikke hadde bloggen.
Kommenteringen har vært for meg litt stressende, for jeg har opplevd to ganger hittil i år at den som jeg skal kommentere ikke har levert. Den ene leverte, men leverte alt for sent, men jeg kommenterte den. Det er veldig stressende for meg når du sier at vi må kommentere andres blogger for å få bestå pedagogikk faget. Jeg syns det er bra at vi må kommenter fordi da leser vi enda mer om stoffet, og får lese et annet syn på temaet som kan medføre at vi lettere selv skjønner de ulike teoriene som ligger til grunn. Hadde det gått an at vi slapp det kravet om kommentering, men at du oppfordret alle til det for da lærer vi best? Jeg kommer fortsatt til å kommentere, men da slipper jeg frykten for å ikke bestå pedagogikk faget fordi den som jeg skal kommentere ikke levere.
Dette er årets siste blogg, og med dette vi jeg si takk for et spennende halvt år og jeg gleder meg til neste halv år.


God Jul og Godt Nytt År folkens! :)